Tur på operagården

I dag har vi vært en tur på operagården igjen, der har vi spist nydelig lokal mat og drukket god vin. Det er veldig spesielt å kunne nyte både slik type mat og opera på en gård i ei bygd på Vestlandet, men det fungerer tydeligvis! Ikke bare fungerer det for oss lokale som bor her, stedet ville ikke gått rundt om det bare var vi som dro dit. Nei folk drar langveis fra og til og med fra utlandet for å oppleve dette stedet, ja de overnatter til og med på gården og får seg en skikkelig opplevelse rett og slett. Når til og med CNN anbefaler å ta turen så sier det vel sitt vil jeg tro. Vi hørte på nydelig operamusikk og spiste rykende fersk laks fisket omtrent rett på utsiden, ja stort ferskere får man det ikke om man ikke har fisket den selv da.

Kajakk
Tidligere i dag dro vi ut på intet mindre enn en kajakk tur med Go’Kajakk som guidet oss i elva slik at vi kom oss trygt igjennom. Jeg har padlet en del kajakk før men ikke på denne måten ned elver og mellom steiner. Utrolig moro og spennende, absolutt også noe man burde prøve på når man er her, en unik måte å få med seg den ville naturen på. Man kjenner virkelig adrenalinet bruse inni deg når man setter utfor, selv om det helt sikkert bare er blåbær for guidene så føles det likevel utrolig intenst ut for oss som ikke har gjort det før. Dette ga absolutt mersmak og jeg kunne egentlig tenkt meg å kjøpe en kajakk så jeg kan begynne med dette selv. Men da må jeg først ha god opplæring fordi dette er ikke uten risiko. Det er ikke så mange år siden noen døde ikke så langt unna i en kajakk ulykke, så man må virkelig ha respekt for naturen og naturkreftene, man har ingen sjans mot de om den setter inn.

Bygstad
Hvorfor gidder jeg å bo her har jeg fått spørsmål om mange ganger, men du trenger ikke gjøre annet enn å se deg litt rundt for å forstå hvorfor. Det er vel ganske vanlig at folk flest mener de bor det på det vakreste stedet i Norge, men når det kommer til akkurat Bygstad så tror jeg faktisk det virkelig er det. Her er det stille og rolig, en helt uvirkelig postkort natur som man ser på reklamen for Norge. Det er høye fjell som stiger til værs og dype fjorder som skaper trolsk stemning. Man kan si mye om Bygstad, det er ikke mye liv her, det er ikke mange butikker og et stort sentrum, men det er noe virkelig spesielt med dette vakre lille stedet som gjør at jeg for alltid vil bo her. Jeg har bodd andre steder i løpet av livet mitt men jeg har aldri solgt huset vi har, fordi jeg visste med meg selv at jeg vil alltid vende tilbake til min kjære lille bygd. Det er ikke for ingenting at Bygstad ble kåret til Norges beste sted for å barn å vokse opp i å derfor vil jeg at mine barn også skal vokse opp her slik som jeg gjorde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *